Szele Tamás: Kamurekorderek

 Hogy rövid legyek: ez egy nagyon, nagyon bátor ország, ahol senki sem habozik kimondani a hazugságot. Az igazságért még érheti baj az embert, de a hazugságért soha: lássuk az elmúlt huszonnégy óra kamurekordereit, hantakirályait, akik nagy nyilvánosság előtt mondtak minimum nagyot, de inkább valótlant.


A negyedik helyen szerénykedik a Magyar Nemzet hasábjairól Trombitás Kristóf, aki korábban az M5-ön értekezett műsorában a homoszexualitás gyógymódjairól, de most szelídebb a panasza: azt kifogásolja, hogy őtet bántják a Facebookon, éspedig a Facebook liberális diktatúrája bántja, erre példákat is hoz. Sajnos csupa olyan példát, ami mind megesett már velem is, tehát következtetése, miszerint a közösségi oldal csakis abban leli örömét, ha a magyar kormánypárt híveit és sajtójának munkatársait vegzálja, nem logikus: engem például nehezen lehetne kormánypártisággal vádolni. Tulajdonképpen csak egy gondolata kívánkozik ebbe a kis toplistába:

A törvény erejével kell arra kényszeríteni ezeket a cégeket, hogy a magyarországi viszonyok között azt tegyék, amit mi megengedünk nekik, és ha ez nem így történik, akkor nekik kuss a nevük, nem nekünk.”

Ebből az következik, hogy Trombitás urat kifejezetten finom, úri modoráért szereti, aki szereti, hogy hányan lehetnek ilyenek, azt nem találgatom, de mivel adásonként 184 ezer forintot keres, talán mégis van, aki virág, bonbon és vacsorameghívás után hajlandó kedvelni. Csak arra vigyázzon, hogy ki ne cseppenjen a jóból, mert most cukor neki az élet, csak nyalni kell. De hát az ilyen siralmaival épp arra vigyáz, hiszen tud a közelgő Facebook-törvényről, ami lassan már Varga Judit íróasztalán fekszik, és helyezkedik is az elfogadása előtt, mint egy Földi László.

Varga Judit viszont elérte a harmadik helyezést és van köze a másodikhoz is. Saját jogon ugyan csak bronzérmes, de azt kiérdemelte. Komoly harc lehetett, míg megtörte a nagy technológiai cégeket, de szerinte győzött – lássuk, mit mond erről ő maga, ráadásul a Facebookon!

Fontos és jó irányba tett lépés született a nagy technológiai cégekkel történő törvényes és rendezett együttműködésben!

A Facebook 3,8 milliárd forint reklámadót fizetett be a magyar költségvetésbe. Ezzel eleget tett közteherviselési kötelezettségének, ahogy teszi ezt minden Magyarországon törvényesen működő vállalat. Ne felejtsük el, sokan azt állították, hogy ez lehetetlen, a technológiai cégek nem fogják betartani a magyar szabályokat.

Mostantól viszont joggal feltételezhetjük, hogy a tech cégek is a törvényes működés mellett köteleződtek el.

Az Igazságügyi Minisztériumban semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy technológiai cégekkel szemben, mint az átlátható, ellenőrizhető és törvényes működést. Semmi mást, mint ami minden cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik hazánkban.

Se többet, se kevesebbet!

Emellett továbbra is részt veszünk az Unió hasonló irányú szabályozásának előkészítésében.”

Hát, nem szeretnék vele találkozni éjfélkor, egy sötét sikátorban, aki a Facebookot legyőzte, az engem simán ki tudna rabolni, tán egyéb kárt is tenne bennem. Még jó, hogy nem győzött ő le senkit és semmit. A reklámadó befizetését emlegeti, aminek a kulcsa 2019 júliusától nulla százalékos, 2022 végéig átmenetileg így is marad a kormány szerint, tehát elvileg nem is lett volna mit befizetni, de Gulyás Gergely elkottyantotta, miről van szó. Mégis reklámadóról, csak épp a 2017-18-as időszakra vonatkozóról. Akkor ebből nem lesz rendszeres bevétel, hiszen 2019-től már nem jár, ilyen ez a nagy győzelem, így tört meg a közösségi oldal Varga Judit csapásai alatt.

Jár a bronzérem. De jár az ezüst is az ultrakormánypárti Minden Szónak, mely nem túlzok, ha azt állítom: a hét címével örvendeztette meg csekély ám elkötelezett olvasótáborát. Ez túlszárnyalhatatlan, doppinggal és alkohollal is az, ehhez tehetség kell. Születni kell arra, hogy az ember így képes legyen elcseszni egy címet, főleg, ha buzgalmában teszi. Lássuk tehát a produkciót! 

A HVG sátánista újságírója gyalázza Varga Judit külügyminisztert! Várjuk Vadai Ágnes elhatárolódását! Nem látjuk a jogvédőket!”

A „sátánista újságíró” Tóta W. Árpád lenne, akiről már jó ideje terjeszti az orgánum ezt a baromságot, de nem adhatnak mást, csak, mi lényegük, azonban...

Varga Juditot illetően tegyük félre a válásáról szóló mai bulvárhíreket, ugyanis azok tényleg nem tartoznak a sajtóra, a válás magánügy. Akkor lehet közügy, ha komoly gazdasági és politikai következményei vannak, ilyenekről viszont egyelőre nem tudunk, így ezt ne bolygassuk. Viszont az, hogy Varga Judit milyen miniszter, már kétségtelenül közügy és a sajtóra tartozik. Én például mostanáig azt hittem, hogy igazságügyi minisztert tisztelhetek benne. Vagy nem is tisztelhetek, mert nincs rajta mit, borzalmasan végzi a munkáját, de mindenképpen: igazságügyekkel foglalkozik.

Erre fel a Minden Szóból derül ki, hogy hülye vagyok én is, Tóta W. is meg az egész ország nemkülönben: Varga Judit külügyminiszter.

De akkor mi lett Szijjártóval? Válunk tőle?

Szóval, a nagy buzgalom vezethet ide is, ráadásul az ominózus cím több, mint egy napja változatlanul van kint az oldalon.

De jöjjön az aranyérmesünk. Jöjjön Magyarország legvakmerőbb hazugja és csalója, jöjjön az első helyezett, akinek sajnos nem ismerjük a nevét, bár úgy gondolom, a hatóságok már élénken érdeklődnek iránta.

Ahhoz szükséges némi bátorság, hogy az ember merő kormánypártiságból külügyminiszternek titulálja Varga Juditot, de ahhoz már vakmerőség is kell, hogy Orbán Viktor nevében kínálgassa a népet pénzzel egy szélhámos. Márpedig ez történt a Facebookon: az Index bukkant a posztra, melyen egy Orban Viktor nevű „Political Party” közzétette:

PÉNZT ADOK AZOKNAK, AKIKNEK SZERENCSÉJÜK VAN. AZ ELSŐ 600 EMBER, AKI TUDJA A FOTÓN A HELYES SZÁMOT, (AMI 21)

1 000 000 készpénzt kap tőlem. KÖSZÖNÖM”

Nyugalom, ez szimpla adathalászat, semmi köze a magyar kormányfőhöz, de minden olimpiai rekordnál messzebbre vetették vele a sulykot az ismeretlen svindlerek. Aki magát Orbánnak meri kiadni, az mindent mer, vagy – nem ismeri az igazit.

Ez utóbbi változat a valószínűbb, ugyanis a tapasztaltabb polgárok tudják, hogy ilyesmire – mármint, hogy Orbán Viktor teljesen ingyen és magától egy fityinget is adjon valakinek – még nem volt példa. Az ellenkezőjére, vagyis arra, hogy ellenszolgáltatás nélkül pénzt vegyen el, annál inkább.

Csak azt tudnám, hol találták azokat a naiv embereket, akik válaszoltak a felhívásra és ezzel megadták összes személyi adataikat meg az ismerőseikét is.

Talán a Minden Szó szerkesztőségében vagy az Igazságügyi Minisztériumban, mást megoldást el sem bírok képzelni.

Mai kamurekordjainkat látták, tervezzük még hasonló ranglisták közlését.

Esetleg majd fogadni is lehet a helyezésekre.

Ugyanis, ahogy nézem, folyamatosan tart a hantaverseny.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szele Tamás: Csacsenerek aranya

Szele Tamás: Járványlovagok tornája