Szele Tamás: Ébredő Qanon

Amikor az ember a Trump-vallást, hétköznapi nevén a qanonizmust elemezgeti, elég sok csapdát kell elkerülnie – voltaképpen nagyon nehéz dolga van, pont a Facebook és más közösségi oldalak óvintézkedései miatt, ugyanis ma már vigyázni kell, mikor, hogyan írják le az emberek Qanon nevét, mert hamar letilthatják őket.


A qanonisták épp ezért őskeresztény módszerekhez folyamodnak: annak idején a katakombákban bujkáló üldözöttek nem rajzolták le a kereszt jelét, nem írták le Krisztus nevét, nehogy lebukjanak, de valami jelre mégis szükségük volt, hogy tartsák a kapcsolatot, és erre egy stilizált hal körvonalait használták. Éspedig azért, mert a hal görög neve ikhthüsz, amit ők úgy bontottak ki, mint a „Jézus Krisztus, Isten fia, Megváltó” görög kifejezés rövidítését. Szimbólumnak kiváló volt, azt ugyan nehezen hinném, hogy egy-egy élesebb elméjű centurio nem jött rá, miért lát mindenfelé halakat a katakombák falára rajzolva, de az is igaz, hogy Néró ideje után már a centuriók se üldözték különösebben lelkesen az őskeresztényeket.

Ennek a hal-jelképnek a megcsúfoló, szentségtörő kiforgatását láthatjuk a Trump volt elnököt bálványozó konteósoknál, akik mindenféle fedőneveken, szimbólumok használatával emlegetik Qanont, abban bízva, miszerint a közösségi oldalak algoritmusait be tudják csapni. Azokat még igen, eleven embert már nehezebben, de mondom: én sem üldözni akarom őket, hanem tanulmányozni, mert ritka dolog ez a Qanon-jelenség. Hogy Qanonnak mi köze Trumphoz? Az, hogy a hívek szerint Qanon Trumppá lőn, mint az Ige testté, és Trump lészen eljövendő ítélni eleveneket és holtakat. Ez az eljövetel náluk a „Storm” vagyis „Vihar”, és mindig pár hét múlva lesz. A régiek bölcsebb próféták voltak, azt mondták a világ végéről, hogy nem tudják a napot és az órát – de az is igaz, hogy régi embereknek mondták, akik beérték ennyivel.

Szóval, elég zavaros egy vallás ez, főleg, hogy mivel az összes korábbi konteó szintéziséből született, minden konteóhívőt képes magába integrálni és nagyon rövid idő alatt radikalizálni. Szegény Jake Angeli két éve még csak egy kicsit habókos, állástalan színész volt, most meg már bíróság előtt áll, mint Qanon sámánja, aki lándzsával tört be a Capitoliumba. Meg Trumpot akarná beidéztetni tanúnak, arra hivatkozik, hogy ő csak az elnöknek engedelmeskedett. Az ám, viszont a volt elnököt nem lehet elítélni azért, amit Qanon alakjában mondott (vagy nem mondott, de a szájába adtak), csak azért, amit Donald Trumpként beszélt, bár ebben a minőségében is szólt ő aznap büntetendőt, büntethetőt.

Külön kategória a magyar qanonista, aki ép ésszel felfoghatatlan, mit várna Trump csodaszerű visszatérésétől és Világ Urává válásától (valami ilyesmit emlegetnek a legendák a Vihar kapcsán). Akad, aki a devizaalapú hitele elengedését várja, más valamiféle pénz nélküli kommunizmust vizionál (igen, egy amerikai elnök, aki egyébként egész életében ingatlanfejlesztő üzletember volt pont ezt vezetné be elsőnek, semmi mást), de amint látom, a legtöbben arra használnák fel a Qanon-apokalipszist, hogy minél több honfitársukkal végezzenek, éspedig származási vagy felekezeti alapon, de akár csak azért is, mert ellenszenvesnek találják őket. Szóval: a szokásos légkör járja náluk, az, amit már régóta megszoktunk a szélsőjobbon.

Ma véletlenül jutottam egy katakombájuk nyomára, tényleg nem keresgéltem sokat sem, szándékosan sem – arról írt a 444, miszerint Szijjártó Péter külügyminiszter valamiért Párizsban a Rotschild bankház képviselőivel tárgyalt. Miről, miről nem, azt én nem tudhatom, a posztjában pedig ő nem mondta: remélem, kölcsönről, mert jobb a Rotschildoknak adósa lenni, mint Moszkvának vagy Pekingnek. A külügyminiszter csak annyit posztolt a Facebookon, miszerint:

A Rothschild család története az 1700-as évekre nyúlik vissza, ők alkotják a világ egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb bankárdinasztiáját, vállalatuk a világ egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatást nyújtó társasága. Erőteljesen jelen vannak Közép-Európában, mi is szívesen működünk velük együtt.”

Nem kellett volna, a 444 is észrevette, én is, hogy azonnal nekiestek az ő hű követői – igen, a követői, nem az ellenségei! Mutatnék pár kommentet:

Ők uralnak mindent. Ezek legyenek az utolsók, akikkel egyáltalán szóba állunk!”

A Rotschild-okkal lepaktálni az kb. olyan, mint az ördöggel cimborálni. Elég aggasztó....”

Most tetted hivatalossá, hogy az összeesküvèsek nem csak elmèletek. A markukban vagytok!”

Na külügyminiszter úr, ez egy hatalmas fekete pont részemről.”

Eleg baj! Mig Oroszorszag azon dolgozott, hogy ki iktassa Oroszorszagbol...Addig Magyarorszag egyutt mukodik veluk...El szomorito, ez a politika...Ajanlom a CABAL bukasa 1-10 ig videot mindenkinek...abban meg van mondva minden...”

Minden baj okozóji a világban. A háttér hatalom egyik díszes csapata!!”

Aki az ördöggel cimboràl kìnnal fizet!!!”

Miota a jarvany elkezdodott,azota tudjuk,hogy lepaktaltak a satannal”

Öröm látni, hogy a háttérhatalommal tárgyal és még büszke is rá... Most már legalább tudjuk ki diktál nekik covid ügyben...”

És így tovább, ötszáznál is több ilyen kommentben gyalázzák Szijjártót. Azok, akik a követői, hívei és majdnem minden második meg is jegyzi a hozzászólásában, miszerint ő Fidesz-szavazó, de ezt nem kellett volna. Ami megint csak sokat elmond a kormánypárt lelkes oszlopairól. Szeretném hinni, hogy nem mind ilyen (és hát ellenzéki oldalon sem mindenhol nagyobb a világosság a fejekben), de ez akkor is tragikus.

No, de hol vannak a magyar qanonisták? Itt, ugyanis az egyik lelkes kommentelő ügyetlenségében megadta egy Facebook-oldal linkjét bizonyítékul. Az a címe nemtelen egyszerűséggel, hogy „Ébredj!”, kíváncsiságból néztem meg, de Jupiterre mondom: maga Qanon misézik náluk. Lássunk a bemutatkozásukat.

Ismeretterjesztő

Felvilágosító

Világmegrengető igazságok

Mindennek 2 oldala van, próbáld meglátni mind a kettőt ,ne csak azt amit akarnak, hogy láss.”

Akkor tekintsünk egy ilyen világmegrengetőt.

Február és március folyamán a választási csalásban részt vevő, megválasztott tisztviselőket és egyéb más vádlottak ügyeit fogják tárgyalni katonai bíróságok.

Abszolút prioritással fogják tárgyalni annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban érvényesítsék a csalás bizonyítékait és az egyes szavazatok valós számát.”

Hm, már ötödike, és még sehol egy hír erről. Arról van, hogy Biden kijelölte tegnap esti beszédében az amerikai külpolitika új irányvonalát, az Egyesült Államok visszatér régi önmagához, nem vonják ki a csapatokat sem Németországból sem Afganisztánból, Jemenben is megpróbálnak rendet tenni, Pekinggel kibékülni, amennyire ez lehetséges, Moszkvával meg szigorúak – erről van hír, de rögtönítélő bíróságokról, választási csalásról semmi. Ja igen: a qanonista (és más konteós) narratíva szerint a sajtó is a Sátán eszköze, azért nincs hír. Akkor szívok egy kis kénkőfüstöt és nézem tovább az Igazak Igéit.

Látod a Jeleket ???

FIGYELED A RÉSZLETEKET?

Pont most ismerte el Szijjártó Péter.

Hivatalos személy, hogy valójában a

DEEP STATE.

NEM EGY ÖSSZEESKÜVÉS ELMÉLET !

Ezzel azt is elismerte,hogy valójában eddig a BANKÁR CSALÁDOK írányítottak.

Ezeket a jeleket kell észre venni.

EZ A STORM RÉSZE !

Ahogy Trump mondta:

,,mindenki a saját nyelvén informálva lesz “

/DONALD J.TRUMP/

Ez mind ennek az ébresztő SHOW-nak a része!

Remélem érthető voltam és mostmár mindenkinek leesik!!!

(Tehát mostmár nem elmélet,hanem egy HIVATALOS SZEMÉLY által igazolt összefüggés.)

Ébredj”

Maga az oldal kezelője értelmezte így a dolgokat – akkor mit várjunk a közönségétől? 1244 embernek tetszik, 1752 követi ezt a népbutítást. Még szerencse, hogy arról nem lehet szavazást rendezni, mennyi kétszer kettő, mert ha attól függene, manapság a „négy” az utolsó helyen végezne, amint elnézem

Ti kételkedő puhány sírós kislányok!

Nekünk katonákra van szükségünk, akik készen állnak és hajlandóak tartani a vonalat a legvégsőkig. Ez még nem a vég! A film még mindig tart, és amikor véget ér látni fogjátok a stáblistát, és a színészeket. Teljesen világossá válnak majd a cselekmény fordulatai, de addig is BÍZZ A TERVBEN!?

,,Az utunk még csak most kezdődik, a legjobb még várat magára “/Donald J.Trump/

⚡️SPACE FORCE = Q-FORCE”

Katonákra van szükség, fegyverekre, „ragyog minden csavarunk, háborúzni akarunk”? Értem én, hogy ha nem jön el a Qanon-apokalipszis, akkor elhozzák ők, tesznek róla, hogy itt legyen, de senkinek nem tűnik fel, hogy ostobább meséért akarnak harcolni, embereket ölni vagy magukat feláldozni, mint a Csipkerózsika? Ez még a Bogyó és Babóca szintjét sem üti meg, ez Teletubby-nívó.

Ezeknek a hívőknek a jelképe, szimbóluma most az „ébredés”.

Ilyenek az „ébredő magyarok” – volt már ilyen nevű egylet a történelemben, annak is rossz vége lett, ennek se lehet jó. Ami meg ezt az oldalt illeti: észrevettem vele kapcsolatban egy furcsaságot. 2012-ben hozták létre, 2013-ban posztoltak rá (hasonló okosságokat, csak akkor még nem volt se Trump, se Qanon), 2015-ben is volt rajta egy poszt – és 2020. június 18-ig semmi!

Ez csak azt jelentheti, hogy nem qanonista fórumról volt szó eredetileg, ezt valaki létrehozta, jegelte, néha használta (álhírek terjesztésére, például Új Világtudatot osztogatott rajta), de igazából csak 2020 októberében aktiválta – azóta dőlnek rá a posztok és majdnem mind Trumpot dicsőíti, majdnem mind qanonista legendákat emleget.

Milyen érdekes, hogy pont akkor kapta el a gépszíj az ismeretlen oldaltulajdonost, amikor az Egyesült Államokban megkezdődött az aktív választási kampány.

Hát, kérem, ahogy tetszik. Ha gondolják: ébredjenek.

Én eddig sem aludtam, látom is, hogy manipulációról van szó.

Az azért szép lesz, mikor egyik magyar nekiesik a másik magyarnak az amerikai elnökök miatt.

Képesek volnánk rá, ahogy magunkat ismerem.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szele Tamás: Csacsenerek aranya

Szele Tamás: Járványlovagok tornája