Gaál Péter: Der ewige Franz

 „Gyurcsány Ferenc szerint az elkövetkező év róla fog szólni a baloldalon”, írja a mai Origo. Véletlenül – tényleg véletlenül – volt szerencsém meghallgatni. Nem ezt mondta, hanem azt, hogy az elkövetkező év a jobboldalon fog róla szólni. Vagyis, akár az „őszödi beszéd” prezentálását illetően, pont az ellenkezőjét.


Még válaszolt is neki valamelyik nyomorult a kormányoldalról: ők, somolygott, Gyurcsányról nem akarnának beszélni. Ők azt szeretnék, ha végleg eltűnne a politikai közéletből. Az edzettebb Olvasók persze tudják, hogy

ez is pont az ellenkezőjét jelenti: kurva nagy bajban lennének Gyurcsány nélkül. Legalább akkora bajban, mint a klasszikus Jobbik zsidók nélkül. Meg a klasszikus Fidesz, tegyék hozzá, és igen, a klasszikus Fidesz is. Most migránsok vannak, meg vírus, hála Istennek, de azért...

Nem halt meg az, csak aluszik, mondaná a Megváltó.

Mármint a keresztény igazi.

Der ewige Franz. Az örök Ferenc. Ő se halt meg, éljen is örökké. Hogy miért írtam a címet németül? Történelemben járatos Olvasóim bizonyára azonnal kitalálták. Volt ugyanis egy 1940-es német film, a háború dicsőséges elejéről, folytatása az addigi náci propagandának, előkészítése a magvasabb későbbieknek. Na, annak adták ezt a címet, persze Ferenc helyén egy másik szó állt.

Adolf is bajban lett volna a maga mumusai nélkül. Aztán amikor már saját magától is bajba került, a mumus visszaütött. Nem közvetlenül, de neki az már mindegy volt.

És akkor ez a mumus is vissza fog ütni? Vissza. A mumusok már csak ilyenek. És nem lesz az jó, de nem fejtem ki, miért nem.

Nem azért.

Nem érdemes farkasokat kreálni, vannak azok maguktól is. Általában nem ott, ahol keresik őket. Farkas alkalmazkodó. Ezért is létezik még mindig, az összes róla szóló rémtörténet és következményeik ellenére. És ha nem is keresik sehol? Csak a rendszer szülte, mármint ezt a virtuális variánst, mert Paff nemcsak barátok, hanem ellenségek nélkül is gyenge? Akkor az lesz, kérem, hogy a valódi farkasok egyszer csak...

...megjelennek, mint az angolszász bombázók Drezda felett a hősidőkben. Utána meg már csak az istenek alkonya következik, amely éppen annyira nem az isteneké, ahogy ez a farkas is legföljebb Piroskáé, vői minőségben.

Wagner azért jobban megírta, nicht war?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szele Tamás: Csacsenerek aranya

Szele Tamás: Járványlovagok tornája