Szele Tamás: Hóemberek konspirációja

 Kezd homályosodni az elménk, a legenda oda: lassan, de biztosan napvilágra kerül, kik állnak a korábban Fehéroroszországot, most már az orosz nagyvárosokat is megrázó tömegtüntetések mögött. Nem, nem a gyíkemberek, nem a Bilderberg-csoport, nem is az illuminátusok, nem a szabadkőművesek, nem a CIA és nem a MOSZAD.


A helyzet ennél komolyabb.

Az utóbbi hetek hírei alapján elmondhatjuk, hogy minden baj okozói a hóemberek. Az ő világösszeesküvésük rázza a szent orosz földet Kalinyingrádtól Vlagyivosztokig és retúr.

Nem, nem én őrültem meg, hanem az orosz és fehérorosz rendőri szervek. Tegnap jött a hír, hogy az arhangelszki területen, egészen pontosan Zacsacse település belterületén hóemberek tartanak tömegdemonstrációt, ki is szállt a rendőrség, fel is oszlatta a rendezvényt, ahogy azt kell. Ennek voltak apróbb akadályai, például a résztvevőket nem lehetett sem kihallgatni, sem őrizetbe venni, de ezen a talpraesett orosz hatóság túllendül, tehát lesz ügy a dologból. Lesz, mert van protokoll, reszkessetek, sznyegovikok!

Hogyan kerülhetett sor erre a bődületes marhaságra?

Nagy annak a sora, galambocskáim.

Minden azzal kezdődött, hogy Jelena Kalinyina környezetvédő aktivista kitett egy posztot a Vkontaktyéra, miszerint tömegtüntetés zajlik Zacsacséban. És mellékelte a fotót is, amin négy hóember áll egymás mellett, transzparensekkel – de uramfia, mik voltak azokon a táblákon!

Ez a mi országunk”

Le a cárral!”

Béke a kunyhóknak, háború a palotáknak”

Vova, köztünk mindennek vége”

Észre is vette a szemfüles rendőrség miszerint zajlanak dolgok a zacsacsei Nyevszkij Proszpekten, kiszálltak hát intézkedés végett és oszlatásnak okából. Ismerték a zacsacsei rendőrségen Jelena Kalinyinát, jobban is, mint szerette volna, ugyanis ő nyíltan támogatja a „Pomorje nem szemétlerakó” mozgalmat – Pomorje a vidék neve, ez a mozgalom meg tiltakozik, ugyanis az a terv, miszerint Arhangelszk határában létesítenek egy nagy-nagy szemétdombot. De akkorát, hogy felér az Égig is tán, oda szállítanák Moszkva hulladékát.

Ezek az arhangelszki, pomorjei népek meg ahelyett, hogy megtisztelve éreznék magukat a fővárosi hulladéktól – pedig hát, bátyuska, mikor láttak ott igazi, moszkvai szemetet? Soha, mindig be kellett érjék a sajátjukkal! – húzzák az orrukat, nem akarják hagyni semmiképp sem. Moszkva szemetét meg csak nem vihetik a Kremlbe: meglássátok, lesz megoldás valamiképp. Hanem hát arról nevezetes ez a Jelena Kalinyina, hogy nagyon nem szereti ő sem a moszkvai tervet, anarchista lesz ez, akárki meglássa!

Kimentek hozzá a rendőrök és első körben bevitték az őrsre, jegyzőkönyvet felvenni. Az ám, de a hóembereket nem vitték, márpedig azok is alá kell írják, különben nem jegyzőkönyv az! Hazaengedték, de újra kimentek vele együtt – akkor esett az oszlatás, mert a makacs hóemberek nem szóltak egy szót sem, alá sem írtak semmit, szóval mindenki beláthatja: ilyenkor kell alkalmazni a hatósági erőszakot, ezek a sznyegovikok ellenszegültek az intézkedésnek! Ha ellen nem szegülnek, havuk pelyhe sem görbül, de így csúfos véget értek. Végül jegyzőkönyv híján vizsgálati protokollt vettek fel, de az megy is a prokuratúrára, ahogy kell, tudom, Istenem szorulni fog a gaz Jelena Kalinyina, sznyegovikok bérence... majd nem nevet így, ha Szibériába száműzik, mert hóemberekkel trafikált.

A másik eset korábban történt, Belaruszban, de nem kevésbé vérlázító.

Járőrözik a derék fehérorosz patruj január negyedikén, csattog a csizma az utcakövön, porzik a hó a nyomában, egyszer csak – mit lát, mit nem? Az egyik kertben rettentő hóember vicsorog ám! Egyik karja vasvilla, másikban láncot tart, mint egy valóságos atamán a csatában, épp, hogy rájuk nem támad. Ráadásul az altestén nagy betűkkel írja, hogy „Éljen soká Belarusz!” ami már a lázadás maga, kancsukát érdemel mindenképp.

Békopognak a rend őrei a portára, hogy mi dolog ez, itt foganatosítás várható fennforgás miatt. De a házigazda be sem hívja őket, feledi a kenyeret, feledi a sót, vodkácska sem kerül elő, házi gorilka főleg nem, csak amúgy foghegyről veti oda, mikor kérdik, mióta demonstrál ez a szörnyeteg a kertjében:

- December 29. óta, akkor épült.

- Bontsa le, gazduram, üstöllést!

- Én ugyan le nem bontom. Ha maguknak nem tetszik, vigyék be, fogják perbe, büntessék meg!

Persze, a gazdát vitték, a hóember maradt, Ilyenek ezek a hóemberek: mások véreznek értük, nekik meg nem esik bajuk, bomlasztanak háborítatlanul.

De nem tehetik örökké. Most már egyre több bizonyíték van arra, hogy Putyin ellen is, Lukasenka ellen a hóemberek ármánykodnak mindenfelé, Gyedmaróz a vezérük, Sznyegurocska a tábornokuk. Máskülönben nem látnák őket mindenhol, ahol csak tüntetések zajlanak. Ezek mind egy jeget fújnak, egy éjszaka belopóznak a Kremlbe is és megfagyasztják a cár atyuskát mindenestől, ha hagyjuk.

Amondó is vagyok én, emberek, hogy nem lesz béke sem orosz, sem belorusz földön, míg ennek véget nem vetünk.

Írjunk petíciót, hogy a cár atyuska ukázban tiltsa be a havat. Ahol nincs hó, nem lehet hóember sem, ez tán csak világos?

De ha már a havat betiltani nem lehet valamiért, azt is meg lehetne próbálni, hogy az orosz telet tiltsa be, hatalmi szóval. Ha beteszi a lábát Zima bátyánk, kozákok kísérjék azonnal az Urálon túlra, egyenest Szibériába, ott legyen nagy legény, nekünk meg az Urálon innen legyen mindig nyár vagy tavasz.

Ez a módszer egyből megoldaná az összes problémát, csak erős kézzel alkalmazzák.

És hát arrafelé nem szokás a gyengeség.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szele Tamás: Csacsenerek aranya

Szele Tamás: Járványlovagok tornája