Az Új Zónáról


Tisztelt olvasók, elég sokat kellett gondolkodnom, míg legalább egy átmeneti tervet képes voltam összehozni a Zóna megmentésére. A lap élt másfél évet és elhunyt három napja egy hackertámadás következtében – gondos hacker lehetett az illető, úgy tönkretette a híroldalt, hogy a helyreállítás sem nagyon lehetséges.

Ilyenkor az ember elgondolkodik, hogy egyáltalán folytassa-e, hiszen ha egy híroldalt meg lehet így semmisíteni, meg lehet akárhányat is. De feladni sem lehet, mert akkor győzött a gyáva és aljas, névtelen támadó. Tehát folytatni kell, akárhogyan is. Az elmúlt három napban sem adtam fel a közlést, a Zóna Facebook-oldala ugyanis megmaradt, azt nem érintette az akció: ott láthatták olvasóink, hogy él még az orgánum, ha nagyon gyengélkedik is.

Ide vagy a Forgókínpad felületéről vagy a saját Patreon-felületemről tettem fel az írásokat, ami – sajnos – nem ideális megoldás. Nem az, ugyanis a Forgókínpad reklámbevételei az Indamediát erősítik, nem engem, ez az ára az ingyenes blogfelületnek, a Patreon-oldalam meg az én nevemen szerepel, oda kollégáim írásait feltenni még szükséghelyzetben sem volna becsületes dolog. Nyilván az lesz a megoldás – és most meg is tudom tenni – hogy vásárolok egy tárhelyet egy megbízható szolgáltatónál (semmiképp sem a korábbinál), és ott folytatjuk a lapot, csak most már nem szeretném elhamarkodni a döntést, valóban jó és biztos helyet keresek, aminek fellelése eltarthat pár napig, hétig is.

Addig viszont az életnek tovább kell mennie. Úgy döntöttem tehát, hogy indítok egy átmeneti felületet, ingyenesen, míg el nem rendeződnek a dolgok, és ott már minden kolléga közölhet, alkalmas rá, ha hirdetést nem is fogok tudni elhelyezni rajta – ez az, még a címe is ideiglenes, Új Zóna, bár lehet, hogy megtartjuk. Ez is egy tesztírás, amit részben azért teszek közzé, hogy magát a felületet kipróbáljam, részben azért, hogy megnyugtassam a közönséget: folytatom, folytatjuk, nem adjuk fel.

Ha beválik, holnaptól egy ideig ezen a felületen találkozhatnak velünk.

Folytatjuk tehát.

Mindenképpen.


Szele Tamás

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szele Tamás: Csacsenerek aranya

Szele Tamás: Járványlovagok tornája